11/08/2022

A legesfinomabb fahéjas fűszeres keksz :)

 Nálunk ez a keksz nagyon fogy. Most készítettem zsinórban a negyedik adagot, és csak most sikerült őket lefotóznom, mielőtt szétkapkodta volna őket a család 😁. Nagyon egyszerű elkészíteni, és csupa karácsonyi illat lesz tőle az otthonotokban 💓 Ugye már érzitek is?😇

  • 250 gr liszt
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • 2,5 kk fahéj
  • 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kk őrölt szerecsendió
  • 120 gr puha vaj/margarin
  • 150 gr nádcukor
  • 60 gr porcukor
  • 1 ek méz
  • 1 tojás
  • vanília aroma ízlés szerint

A lisztet keverjétek össze a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Egy külön tálban a vajat keverd habosra a 2 féle cukorral, mézzel, tojással és a vanília aromával. Add hozzá a lisztes keveréket, és jól dolgozd össze. Tedd legalább 2 órára hűtőbe. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a tésztából formálj kis golyókat, majd lapítsd kicsit össze. Sorakoztasd egymás mellé a kekszeket úgy, hogy legyen hely köztük, mer sütés közben nőni fognak. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd kb 15 percig (ez lehet több, vagy kevesebb pár perccel, attól függően, hogy mekkorákra csináltátok a kekszeket). Jó sütögetést 😘 


2 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon jól néznek ki!!!
Köszi a receptet, ki fogom próbálni! :)

Névtelen írta...

Jól néz ki.