Egy nagyon egyszerű, de finom karfiol receptet hoztam nektek. Mutatom, hogy készítsétek:
Kell hozzá:
- 1 fej karfiol
- 4 tojás
- 2,5 dl tejföl
- 1 kk só
- 1,5 kk vegeta
- 0,5 kk bors
- 0,5 kk pirospaprika
- 1 kk apróra vágott petrezselyem
- pici olívaolaj
- zsemlemorzsa
- parmezán
- reszelt sajt ízlés szerint (trapista, cheddar, finom füstölttel is)
A karfiolt szedd rózsáira, majd kb. 10-15 perc alatt főzd roppanósra. Egy tűzálló tálat kenj meg vékonyan olívaolajjal, és szórd meg egyenletesen zsemlemorzsával. Mehet rá a karfiol. A tojásokat keverd el a tejföllel, add hozzá a sót, vegetát, borsot, pirospaprikát, petrezselymet. Ha használsz parmezánt, azt is keverd bele. Öntsd az egészet a karfiolra, szórd meg a tetejét is zsemlemorzsával és reszelt sajttal jó bőven, majd süsd aranybarnára 180 C-ra előmelegített sütőbenköret
1 megjegyzés:
Ilyet már én is sokszor készítettem és valóban nagyon finom!!! :)
Megjegyzés küldése