6/05/2009

Karamell öntet




  • 200 gr cukor
  • 100 gr vaj
  • 1,5 dl tejszín
Egy serpenyőbe öntsd bele a cukrot, hagyd amíg felolvad, és szép aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald fel az egészet. Amikor már bogyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, kevergesd, és hagyd ismét felforrni. Ennyi:)
P.S: Én annyira, de annyira szeretem a karamellt, hogy azt el sem tudom mondani. Minden formájában: szeretem a karamelles Milkát, a karamelles fagyit, a karamell cukorkákat, egyszóval mindenhogy nagyon szeretem. A múltkor egy kicsit megrökönyödtem, amikor láttam, hogy egy 2 decis karamell öntetet megközelítőleg 800 forintért árultak. Na, gondoltam magamban, elkészítem én ezt magamnak negyed annyi pénzért is:) És így is lett, debütáltam, ugyanis házilag még karamellt sosem csináltam, de a végeredménnyel nagyon meg voltam elégedve:) Isteni finom, sűrű karamell krém lett a végeredmény! Sütire, fagylaltra, palacsintára, felfújtakra is tökéletes!

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon nagyon guszta:). Ezt a receptet én az egyik gasztro tv-n láttam, nem írom ki, hogy melyiken:). De már akkor is nagyon megtetszett:). Mentettem a receptet köszönöm szépen:)

Vali írta...

Párom is imádja a karamelles dolgokat. Kipróbálom ezt a receptet. Nagyon szép az edényed.

Eva írta...

Vali, próbáld ki bátran. Én készítettem egy isteni finom almás-kekszes sütit, és annak a tetejére csorgattam a karamellt, nagyon nagyon finom volt:) Hamarosan felteszem annak is a receptjét. Az edény egyébként Mostar-ból származik, kézműves darab, van neki szép teteje is,nkem is az egyik kedvenc darabom, és eredendően arra szolgál, hogy kockacukrot tartsunk benne. Én persze minden egyébre is szoktam használni, mert annyira szeretem:)

Fruzsi, nagyon szívesen, remélem, ízleni fog:)

Névtelen írta...

Képzeld megszereztem egy szuper argentin torta receptet, amibe a te karamelled lesz a főszerep:) Poszolni fogom nemsokára:)

Eva írta...

Fruzska, nagyon de nagyon kíváncsian várom:)

Alicia írta...

sziasztok!

egy nagyon hasonló receptet szedtem le az imént, és el is készítettem, de már más karamellöntetet is próbáltam csinálni, és a végeredmény mindig hasonló helyen hibádzik: nem teljesen homogén az öntet, apró (most már alig látható, de látható) fehér "izék" úszkálnak benne, ami gondolom a tejszínből, vajból csapódik ki. Ti hogy csináljátok, hogy teljesen sima és homogén állagú legyen?
köszi!

Julcsi írta...

Sziasztok!
Nekem pedig olyan kérdésem lenne, hogy ez megdermed egy idő után, vagy olyan folyós marad, mint ahogy én képzelem? Mert nekem a folyós forma kéne egy angol tortához! Remélem ez az lesz, nagyon jól néz ki ;)

Eva írta...

Szia Julcsi, hú. már nem most volt, amikor készítettem, de úgy rémlik, hogy folyós maradt. Már amennyi ideig tartott. Ha nálad tovább életben maradna, és esetleg megdermedne, mikróban folyósítható, mint a méz. Puszi