Torta alap:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 dl tej
- 1 sütőpor
Tekercs:
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 dl tej
- 1 sütőpor
- 350 gr barack lekvár
Krém:
- 1 l tej
- 2 vaníliás cukor
- 3 vaníliás puding
- 1 kg banán
- 8 ek cukor
Díszítéshez:
- 4 dl tejszín
Torta alap:
A torta alaphoz válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket verd kemény habbá. A tojások sárgáját keverd össze a cukorral, a tejjel, keverd hozzá a sütőporos lisztet, majd forgasd bele a tojások felvert habját. Öntsd a masszát egy keek, sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd 200 C-on tűpróbáig.
Tekercs:
A tekercshez szintén válaszd szét a tojásokat, a fehérjét vert kemény habbá, a tojássárgáját keverd össze a cukorral, tejjel, és a sütőporos liszttel, majd óvatosan forgasd bele a tojások felvert habját. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd rá a masszát, egyengesd el, és süsd 200 C-on tűpróbáig. Amikor kész, tekerd fel egy nedves konyharuha segítségével, és hagyd hűlni. Ezután kend meg baracklekvárral, tekerd vissza tekerccsé, csomagold fóliába, és tedd be a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
Krém:
Egy lábasba önts 8 dl tejet, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, forrald fel. A maradék 2 dl tejben keverd csomómentesre a pudingport, majd keverd a felforrt tejhez, főzd kevergetve, amíg be nem sűrűsödik. Fedd le alufóliával, és hagyd hűlni (ez azért kell, mert így a puding nem fog bőrösödni.). A banánokat karikázd fel, a piskótatekercset pedig vágd 1 cm-es szeletekre. A díszítéshez felvert tejszínből keverj a krémhez olyan 4 ek-nyit, és jól mixereld össze.
Végső lépések:
A kerek piskótát kend meg a krém felével, erre helyezd szorosan egymás mellé a piskóta tekercs szeleteket, erre jön a maradék krém, majd a banánkarikák. Az elkészült tortát díszítsd a felvert tejszínnel.
P.S: Forrás: Dobra hrana, 11/2009. Ez a torta isteni finom, és áltában egyre finomabb lesz,ahogy összeérnek az ízek. Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a recept szerint a krémbe kéne még 250 gr vaj, én nem szoktam bele tenni, hanem inkább tejszínhabbal lazítom, így nagyon könnyű, és finom lesz. Ha valaki jobban szereti a gazdagabb, vajasabb tölteléket, az nyugodtan tehet bele. Meg lehet szórni még apróra vágott, pörkölt mogyoróval, én most nem tettem, így is tökéletes volt:)
5 megjegyzés:
Hú, ez egy hatalmas torta lesz, ugye?:)
Nyamiiii, nagyon ügyes vagy! :)
Hú, de istenien néz ki ez a torta! Van egy olyan érzésem, hogy ez rövid határidőn belül el szeretne készülni nálam is! :-)
Eva, megkínálhatlak egy finom, meleg teával?
http://vegansagok.blogspot.com/2009/12/kellemes-reggeli-tea.html
Igen, drágám, hatalmas. Eláruljam, hogy nálunk meddig tartott? Két napig!!!Brutál, nem? Mondjuk voltak vendégeink, de hát akkor is!!!:)))Egyébként tényleg nagyon finom:)
Jutkity,köszi!Puszi Neked meg a picinek a pocakodban!
Megjegyzés küldése