- 800 gr csirkemell felkockázva
- 500 gr vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, karfiol, brokkoli -ha nincs friss, lehet mirelit is)
- 1 zacskó fokhagyma krémleves
- 5 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 ek reszelt parmezán
- fűszerkeverék ízlés szerint
- reszelt sajt
- só
- bors
- pici olaj
A felkockázott csirkemellet felforrósított olajon pirítsd meg, a zöldségeket pedig sós vízben párold meg. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olajjal, majd egyenletesen oszd el benne a csirkemell kockákat, erre tedd a párold zöldségeket. A tejszínt keverd el a krémleves porral, tojással és a parmezánnal,adj hozzá fűszereket ízlés szerint. Ezzel a keverékkel öntsd le a húst és a zölségeket, majd tedd az egészet 200 C-ra előmelegített sütőbe. Süsd, amíg szép aranybarnára nem sül. Szórd meg bőven reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
P.S:Forrás: Dobra hrana, 11/2010. Nagyon gyors, és jól variálható, finom ebéd. Ha más ízesítést szeretnél, egyszerűen készítsd más zöldségekkel, és más ízű krémlevessel, a fűszereket pedig igazítsd kedvedhez és hangulatodhoz mérten:)
2 megjegyzés:
Isteni finom
Biztos finom!!!! :)
Megjegyzés küldése