2/11/2011

Pizzatészta kenyérsütőgéppel (vagy nélküle:))


  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 ek olívaolaj
  • 400 gr finomliszt
  • 1 ek só
  • 3/4 ek cukor
  • 1 zacskó szárított élesztő (7 gr)

Kenyérsütő géppel:
A kenyérsütő tartályába öntsd először a vizet, majd a tejet és az olívaolajat, erre jön a liszt, majd az edény egyik sarkába a cukor, a másikba a só, és végül jön az élesztő, mondjuk a harmadik sarokba (csak arra kell figyelni, hogy ne érintkezzen a sóval). Indítsd be a "dough"programot. A program végeztével az edényből vedd ki a tésztát, nyomkodd kiolajozott tepsibe, pakold meg mindenféle jóval, és süsd 200 C-on 20-25 percig.
Ha nincs kenyérsütőgéped, így készítsd:
Vegyítsd össze a langyos tejet és a langyos vizet, keverd el benne a cukrot és 20 gr friss élesztőt. Hagyd felfutni, majd add hozzá a lisztet, az olajat és a sót. Dolgozd ki a tésztát, és letakarva keleszd 1 órát. A többi ugyanaz, mint fent.
P.S: Forrás: F. Horváth Ilona, Kenyerek és péksütemények. Kipróbáltam, nagyon jó kis tészta, 2 kerek, normál méretű pizza lett belőle. A paradicsomos alapot úgy készítem hozzá, hogy veszek 1 Mutti paradicsom konzervet, 400 grammosat, szerintem ez a legjobb, ízre tökéletes, és ráadásul csak paradicsomot és sót tartalmaz, semmi egyéb, nem kívánatos dolog nincs benne:)Szóval, veszem a paradicsomkonzervet, teszek bele 1 ek oregánót, nyomok bele 1-2 gerezd fokhagymát, esetleg adok hozzá pici sót, borsot, jól összemixelem az egészet, aztán már mehet is a pizzára. Aztán már csak rá kell pakolni azt, amit az ember szeret, és ami kéznél van otthon, be a sütőbe, és már kész is:)

8 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta a pizzád, szívesen megkóstolnám!!!
Kipróbálom én is ezt a receptet.

Markóról olyan régen írtál, biztosan már nagyfiú. Millió puszit küldök neki.:)

Bianka írta...

Nagyon guszta

m.tunde írta...

Finom lehetett! Mi minden pénteken pizzázunk, már nagyon belejöttünk a készítésébe:-)
A tésztát én is majdnem így csinálom, csak tej helyett is vizet teszek bele, valamint még egy evőkanál olaj megy bele. És néha a tésztába is teszek pizzafűszer-keveréket.
Sok puszit küldök!

Eva írta...

Gizi, Bianka, köszi szépen!Marko már tényleg nagy fiú, pár hét, és indul bölcsibe:)Még mindíg nagyon huncut és rosszcsont, állandóan valami huncutságon töri a fejét:)Sok puszit küldök Nektek!

Eva írta...

Tündikém, akkor legközelebb pizza partit csapunk nálunk:)Puszillak!

Névtelen írta...

Megsütötte, isteni lett!!
Az e-mail címedet megadnád??
Mary

Eva írta...

Szia Mary,
örülök, hogy jól sikerült a pizza!Az email címem: evadurovic(kukac)yahoo.com ide írhatsz nyugodtan!Puszi!

Unknown írta...

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a pizzánk :)