2/23/2011

Vaníliás gofri


  • 4 tojás
  • 150 gr cukor
  • 2 dl tej
  • 125 gr olvasztott margarin
  • 2-3 kk vanília aroma/vagy 1 rúd vanília kikapargatott belseje
  • 375 gr liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 sütőpor
A tojásokat keverd össze a cukorral, add hozzá a tejet, az olvasztott margarint, és a vanília aromát. A lisztet keverd össze a pudingporral és a sütőporral, majd ezt is add hozzá az előbbi masszához. Keverd az egészet csomómentesre, és süsd meg gofrisütőben. Gyümölcs-, karamell-, vagy csokimártással, és jó sok tejszínhabbal tálald.
P.S: Egy nagyobb szünet után előkaptam a polcról a jó öreg gofri sütőmet, szegénykémet mindíg úgy elhanyagolom, aztán időről időre ránk tör a gofri ehetnék, és olyankor mindíg degeszre esszük magunkat. Míg sült, és utána is, varázslatos vanília illat terjengett az egész lakásban, és a legnagyobb örömöt talán az egészben az jelentette, hogy az én drága kisfiam még azt sem várta meg, hogy kellőképp kihűljönek, máris 3 darabot pocakba küldött:). Ez a gofri egyáltalán nem száraz, és fémdobozba csomagolva sokáig friss, puha marad.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Annyira bájos kép

Kreatív konyha írta...

Kb. fél éve nem használtam a gofri sütőmet. De most lehet előveszem.

Egyébként gratulálok a blogodhoz, nagyon tetszik! Hétvégén akarom egy régebbi bejegyzésedben írt kókuszlikőrödet megcsinálni anyukám névnapjára!

Kati írta...

Gofrit, otthon készítettet még sosem ettem, viszont nagyon tetszik a tálalásod.

Névtelen írta...

Már régóta keresem az igazi ostyareceptet, és úgy látszik ez az. nagyon nagyon finom lett, öröm volt nézni ahogy "kikelt" a sütöböl. Igaz hogy az ostyasütöt csak harmadik nekifutásra találtam meg a pincében (itt kell lennie valahol, vagy mégis a kamrában???) már azon voltam hogy "pancake" módjára serpenyöben sütöm ki, de végül csak meglett. Még a fényevö lányom is igen jól belakott belöle 8mondjuk ebben nagy szerepe volt a szívalaknak). Nálunk fahéjas szilvakompót volt hozzá.

Eva írta...

Köszönöm, Lányok!Annak peig külön örülök,hogy a pici lánynak is ízlett!A szívforma nálunk is nagyban növeli a gofri "rating"jét:)Mmmm, szilvakompót, ez még nem is jutott eszembe, de biztosan nagyon finom a kettő együtt, legközelebb ki fogom próbálni:)Puszi mindannyiótoknak!