- 250 gr liszt
- 1 sütőpor
- só (kb. 1 kk)
- bors
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 csokor metélőhagyma
- 50 gr kapribogyó
- 150 gr tonhal (konzerv)
A lisztet keverd össze a sütőporral, a sóval és a borssal. Egy külön edényben keverd össze a tojásokat, az olívaolajat, a citrom kifacsart levét és a tejfölt. Add hozzá a lisztes keveréket, a lecsöpögetetett és apróra vágott tonhalat, az aopróra vágott metélőhagymát és a kapribogyót. Forgasd össze jól az egészet. A muffinforma horpadásait béleld ki papír kapszlikkal, és töltsd meg mindegyiket 2/3-ig a tésztával. Süsd 180 C-ra előemelegített sütőben 20-25 percig.
Forrás: A 100 legjobb muffin, pici változtatásokkal.
2 megjegyzés:
Izgalmas, nagyon finomak lehetnek
Nagyon tetszik ez a recept. Ki fogom próbálni.
Megjegyzés küldése