6/12/2011

Banános diós piskótatekercs





Tésztához:


  • 7 tojás

  • 7 ek cukor

  • 3 ek liszt

  • 4 ek darált dió

Krémhez:


  • 1 zacskó vaníliás pudingpor

  • 4 dl tej

  • 100 gr vaj

  • 100 gr porcukor

És még:


  • baracklekvár

  • 2-3 banán

  • pici citromlé

  • zselés cukor/csokidarabkák

  • 1 zacskó habpor (lehet vaníliás is)

  • darált dió/csokiforgács a szóráshoz

A tésztához a tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, mixereled tovább, amíg szép fényes nem lesz, majd egenként keverd a masszához a tojássárgákat is. Legvégül vedd alacsonyabbra a mixer sebességét, és add a masszához a lisztet és a darált diót is, keverd össze az egészet, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 200 C-ra előmelegített sütőben. Ha kész, borítsd a tésztát enyhén benedvesített konyharuhára, vedd le róla a sütőpapírt, és jó szorosan tekerd fel.

A krémhez főzd meg a pudingot 4 dl tejben, majd ha kész, a tetejére tegyél alufóliát, hogy ne bőrösödjön, hagyd kihűlni. A puha vajat keverd krémesre a porcukorral, majd apránként add hozzá a pudingot, és mixereld krémmé az egészet. Tedd be kb. fél órára a hűtőbe.


A diós piskótát kend meg vékonyan baracklekvárral, erre jöhet a pudingos krém, erre darabolt zselés cukor vagy csoki. A banánokat locsold meg egy kis citromlével, és tedd őket a tésztának arra a szélére, ahonnan kezdve a tekercset fel fogod tekerni. Tekerd fel a tésztát, a tetejét kend meg tejszínhabbal és szórd meg darált dióval vagy reszelt csokival. Jól behűtve, ujjnyi vastgra vágva tálald.

3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Nagyon,de nagyon jól néz ki!

m.k. írta...

tetszik!

Bianka írta...

Banános és még diós is, csak isteni lehet