9/13/2011

Dupla csokis krémtorta




  • 1 l tej
  • 16 ek cukor
  • 40 gr zselatin
  • 1 l tejszín
  • 300 gr darált keksz
  • 100 gr fehér csoki
  • 200 gr étcsoki
  • 2 zacskó tejszínhabpor

A tejet forrald fel a cukorral, a zselatinhoz pedig adj 16 ek vizet. A zselatint keverd bele a forró tejbe, majd vedd le a tűzről. Hagyd hűlni, majd tedd be legalább 8 órára a hűtőbe (ezt a részt legjobb előző este elkészíteni). A felvert tejszínt kanalanként adagold a tejes-zselatinos masszához, közben folyamatosan keverd elektromos habverővel. Az így kapott krémet oszd 3 egyenlő részre, az egyikhez add hozzá a darált kekszet, a másikhoz az olvasztott fehér csokit, a harmadikhoz pedig az olvasztott étcsokit. Egy tortaformát bélelj ki átlátszó fóliával, első lépésként jöhet bele a csokis réteg, erre a fehér csokis réteg, majd legvégül a darált kekszes. Tedd be még pár órára a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Borítsd tányérra/tálcára, és díszítsd 2 zacskó felvert tejszínhabbal.Isteni!!!


P.S: Forrás: Dobra hrana, 11/2010

9 megjegyzés:

Nelli írta...

De finom lehet!Egyszerű és mégis nagyon finom süti.:-)

Bianka írta...

Tényleg nagyon szépséges

Szilvi írta...

Tényleg könnyű lehet elkészíteni és nagyon mutatós!!! Biztos finom is!!!

Névtelen írta...

szia. egy kerdes, nem tudom jol ertem-e: az elso este zselatinnal megdermesztett tejet masnap a habverovel "szetroncsolom" amikor belekeverem a tejszint? koszi, zsuzsa

Eva írta...

Szia Zsuzsa, igen, jól érted, ebből fog majd összeállni az alapkrém. Akár késes aprítógéppel is pépesítheted a zselatinos masszát,azzal gyorsabb és egyszerűbb, aztán mehet is bele a felvert tejszín.Puszi!

hankka írta...

Kedves Eva! Még azt megmondanád, hogy mekkora tortaformában készítetted? Nagyon tetszik, szeretném meglepni vele a családot!

Eva írta...

Drága Hankka, hogy nagyon őszinte legyek, én fél adagot készítettem, és -ne nevess ki-, de egy kisebb lábast béleltem ki folpackkal, és abba tettem a rétegeket. Mivel a massza nagyon jól és könnyen formázható, nyugodtan engedd szabadjára a kreativitásod és a fantáziád!Alapjáraton azt mondom, hogy mehet egy sima kerek, kapcsos tortaformába (hagyományos méret), de akár teheted a rétegeket kuglófformába is, vagy dobozformába(akkor sztem dobozformából lehet, hogy 2 fog kelleni.)De pl. egy kerek tálba is rétegezhetsz, úgy is nagyon jól néz ki:)Puszi!

hankka írta...

Köszönöm, hogy válaszoltál, és dehogy nevetlek ki a lábas miatt, én is szoktam tortasütésre lábast használni! Jó ötleteket adtál, azt hiszem, már tudom is, hogyan fogom elkészíteni! Köszönöm! :)

Eva írta...

Hankka, szívesen:)Remélem, hogy ízleni fog Nektek!Puszi!