- 500 gr leveles tészta
- 3 nagyobb alma
- 3 ek cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 ek citromlé
- 1 kk fahéj
- 1 ek vaj
- 1 tojás
- porcukor
Az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra. Egy teflon serpenyőben olvaszd fel a vajat, mehet rá az alma, a cukor, a vaníliás cukor és a citromlé. Állandóan kevergetve párold az almát puhára. Amikor kihűlt, keverd össze a fahéjjal.
A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, és fánkszaggatóval vágj belőle köröket. Mindegyik kör közepére tegyél az almás töltelékből.
A tésztát hajtsd félbe, és egy villa segítségével ragaszd össze a tésztát így:
Az így elkészített almás táskákat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikonosat használok, azt szeretem a legjobban, soha nem ragad rá semmi, és elmosod, aztán kész, és még a környezetet is kíméled:)), kend le őket a felvert tojással, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek.Hagyd őket hűlni, és szórd meg jó bőven porcukorral. Isteni.
P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2010
6 megjegyzés:
Biztos kiprobalom.Agi
Gusztusos, egyszerű és gyors! Nagyon tetszik ez a fahéjas almás táska!
Nagyon guszta és egyszerű! Tetszik. :)))
Nagyon szép formásak lettek
Meglehetősen hálás vagyok ezért a receptért. A három nap alatt kétszer sütöttem, összesen három félkilós adag tésztából. Nagyon nagyon finom lett!
Kikooooooooocs!!!!Jaj, de örülök, amikor ilyen commentet olvasok!!!Puszi!
Megjegyzés küldése