10/05/2011

Fahéjas almás táska




  • 500 gr leveles tészta
  • 3 nagyobb alma
  • 3 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek vaj
  • 1 tojás
  • porcukor

Mosolygós alapanyag Anyuék almafájáról:)

Az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra. Egy teflon serpenyőben olvaszd fel a vajat, mehet rá az alma, a cukor, a vaníliás cukor és a citromlé. Állandóan kevergetve párold az almát puhára. Amikor kihűlt, keverd össze a fahéjjal.

A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, és fánkszaggatóval vágj belőle köröket. Mindegyik kör közepére tegyél az almás töltelékből.




A tésztát hajtsd félbe, és egy villa segítségével ragaszd össze a tésztát így:


Az így elkészített almás táskákat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikonosat használok, azt szeretem a legjobban, soha nem ragad rá semmi, és elmosod, aztán kész, és még a környezetet is kíméled:)), kend le őket a felvert tojással, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek.Hagyd őket hűlni, és szórd meg jó bőven porcukorral. Isteni.


P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2010

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Biztos kiprobalom.Agi

Kreatív konyha írta...

Gusztusos, egyszerű és gyors! Nagyon tetszik ez a fahéjas almás táska!

Petra írta...

Nagyon guszta és egyszerű! Tetszik. :)))

Bianka írta...

Nagyon szép formásak lettek

kikocs írta...

Meglehetősen hálás vagyok ezért a receptért. A három nap alatt kétszer sütöttem, összesen három félkilós adag tésztából. Nagyon nagyon finom lett!

Eva írta...

Kikooooooooocs!!!!Jaj, de örülök, amikor ilyen commentet olvasok!!!Puszi!