10/03/2011

Mazsolás kuglóf



  • 250 gr vaj/margarin
  • 250 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 250 gr liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 100 gr mazsola
  • rum aroma
  • 1 kk fahéj
  • porcukor

A vajat keverd símára a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet, a mazsolát, rum aromát és a fahéjat. Öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába, és süsd 170 C-ra előmelegített sütőben nagyjából egy órácskát. Hagyd kihűlni és porcukorral megszórva tálald.

Recept a Dr. Oetker Sütőporos zacskóról származik. Marko kedvéért készítettem, mert imádja a mazsolát. Finom lett, gyorsan elfogyott:)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Szép, formás

Petra írta...

Gyönyörű! :)))