10/20/2011

Zöldbableves


  • 1 zacskó fagyasztott zöldbab (kb. 600 gr)
  • 1,2 l víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk vegeta
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • aprított petrezselyemzöld
  • 1 kk ecet
  • 2 dl tejföl

A zöldbabot tedd egy lábasba az apróra vágott hagymával és a sóval együtt, öntsd fel a vízzel, forrald fel, majd alacsony lángon főzd, amíg a zöldbab meg nem puhul.Adj hozzá ételízesítőt is ízlés szerint. Egy külön lábasban forrósítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és kb. 2 percig kevergesd, amíg a a rántás zsemleszínű nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről, add hozzá a felaprított petrezselymet, keverd bele a tejfölt és az ecetet, és egy kis levest, jól keverd össze az egészet, és öntsd a zöldbableveshez. Kevergetve főzd még pár percig, amíg a leves kicsit be nem sűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések: