- 1 zacskó fagyasztott zöldbab (kb. 600 gr)
- 1,2 l víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 kk vegeta
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- aprított petrezselyemzöld
- 1 kk ecet
- 2 dl tejföl
A zöldbabot tedd egy lábasba az apróra vágott hagymával és a sóval együtt, öntsd fel a vízzel, forrald fel, majd alacsony lángon főzd, amíg a zöldbab meg nem puhul.Adj hozzá ételízesítőt is ízlés szerint. Egy külön lábasban forrósítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és kb. 2 percig kevergesd, amíg a a rántás zsemleszínű nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről, add hozzá a felaprított petrezselymet, keverd bele a tejfölt és az ecetet, és egy kis levest, jól keverd össze az egészet, és öntsd a zöldbableveshez. Kevergetve főzd még pár percig, amíg a leves kicsit be nem sűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése