Tésztához:
- 140 gr finomliszt
- 140 gr rétesliszt
- 200 gr vaj
- 80 gr cukor
- 100 gr darált dió
- 1 tojásfehérje
- 1 vaníliás cukor
Hempergetéshez:
- porcukor
- vaníliás cukor
A tészta hozzávalóiból gyúrj egynemű tésztát, csomagold be folpackba, és tedd 1 órára a hűtőbe. Ezután a tésztából vegyél el diónyi darabkákat, a két tenyered között sodorj belőle hengert, hajlítsd kifli formára, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Addig ismételd, amíg el nem fogy a tészta. Az így elkészített kis kifliket süsd kb. 15 - 20 percig (attól függően, hogy kisebbre, vagy nagyobbra formáztad -e őket) 200 C-ra előmelegített sütőben. Amikor megsütek, még melegen forgasd meg őket porcukorban, amibe előzőleg belekevertél pár zacskó vaníliás cukrot. Ezek a kis kiflik nagyon finomak, és sokáig el is állnak jól záródó fémdobozba csomagolva.
Recept innen.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki ezek a sütik is :o)! Szinte még az illatukat is érzem...:o)
Köszi a receptet!
Eddig csak sima lisztet használtam hozzá.Gondolom még finomabb a rétes liszttel.
Megjegyzés küldése