12/18/2011

Diós kiflik



Tésztához:


  • 140 gr finomliszt

  • 140 gr rétesliszt

  • 200 gr vaj

  • 80 gr cukor

  • 100 gr darált dió

  • 1 tojásfehérje

  • 1 vaníliás cukor

Hempergetéshez:


  • porcukor

  • vaníliás cukor


A tészta hozzávalóiból gyúrj egynemű tésztát, csomagold be folpackba, és tedd 1 órára a hűtőbe. Ezután a tésztából vegyél el diónyi darabkákat, a két tenyered között sodorj belőle hengert, hajlítsd kifli formára, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Addig ismételd, amíg el nem fogy a tészta. Az így elkészített kis kifliket süsd kb. 15 - 20 percig (attól függően, hogy kisebbre, vagy nagyobbra formáztad -e őket) 200 C-ra előmelegített sütőben. Amikor megsütek, még melegen forgasd meg őket porcukorban, amibe előzőleg belekevertél pár zacskó vaníliás cukrot. Ezek a kis kiflik nagyon finomak, és sokáig el is állnak jól záródó fémdobozba csomagolva.


Recept innen.

2 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon jól néznek ki ezek a sütik is :o)! Szinte még az illatukat is érzem...:o)
Köszi a receptet!

Nelli írta...

Eddig csak sima lisztet használtam hozzá.Gondolom még finomabb a rétes liszttel.