A tortához:
- 500 gr túró
- 3 tojás
- 100 gr porcukor
- 60 gr vaj
- 60 gr liszt
- 1 sütőpor
- vanília aroma
- fagyasztott málna
A málnaöntethez:
- 2 bögre málna
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 3 csapott ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
A vajat olvaszd fel, keverd jól össze a tojások sárgjával, a porcukorral, az áttört túróval, add hozzá a vanília aromát, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezután jöhet bele a kemény habbá vert tojásfehérje. Végezetül forgass a masszába jól lecsöpögtetett málnaszemeket, de nem kell túlzottan összeforgatni, hogy ne legyen az egész torta rózsaszínű. Öntsd a masszát vajazott-lisztezett kapcsos tortaformába, és süsd 180 C-on kb. 45-50 percig. Amíg a torta hűl, a málnát tedd egy kisebb lábasba, önts rá kb. 1 dl-t a saját levéből, add hozzá a cukort és a vaníliás cukrot, és forrald fel. Pici vízben oldd fel az étkezési keményítőt, öntsd a málnához, és főzd addig kevergetve, amíg kellőképp be nem sűrűsödik. A túrótortát vágd szeletekre, öntsd le a málnaöntettel, és díszítsd egész málnaszemekkel.
A torta NLC-s, az öntetet azt én variáltam hozzá, remélem, szeretni fogjátok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése