Tészta:
- 1 tojás
- 2 dl cukor
- 2 dl darált dió
- 2 dl tej
- 2 dl liszt
- 1 dl olaj
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 2 zacskó vaníliás puding
- 7 dl tejben
- 5-6 ek cukor (vagy ízlés szerint a pudinghoz)
- 100 gr vaj
- 6-8 ek tej
- reszelt csoki
Praktikus okokból először érdemes a krém elkészítésével kezdeni: ehhez főzd meg a pudingot (szokásos módon: először 6 dl tejet jól felmelegítesz, a maradék tejben csomómentesre kevered a pudingport és a cukrot, majd beleöntöd a meleg tejbe, és sűrű krémet főzöl belőle). Letakarod alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyod hűlni. A vajat jó habosra kevered, majd kanalanként hozzáadod a vaníliapudingot, és addig kevered, amíg egynemű krém nem lesz belőle.
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd jó alaposan össze, majd öntsd sütőpapírral bélelt/vagy vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben olyan 30-35 perc alatt.Hagyd hűlni, majd locsold meg 6-8 ek tejjel (vagy aki szereti, rummal), és oszlasd el a tetején egyenletesen a vanília krémet.
A sütit innentől kétféle képpen fejezheted be:
- a vanília krémet jó alaposan megszórod reszelt étcsokival, vagy:
- a vanília krémre teszel 5 dl felvert habtejszínt és megszórod cukrozatlan kakaóporral vagy reszelt csokival
2 megjegyzés:
Mekkora méretű tepsibe elég ez a a tészta? Éva
Szia, ez egy közepes méretű tepsire elég, nagyjából 20x30 cm (kb. fél gáztepsi méretű). Remélem, tudtam segíteni!
Üdv!
Megjegyzés küldése