5/01/2014

Újvidéki szaftos karaj

Na, ez egy igazi old school recept, semmi flanc, hamisítatlan házias, vajdasági íz. Sokszor készítem hétvégi ebédre, imádjuk.


  • 8 szelet karaj
  • bors
  • vegeta
  • pici olaj
  • 2,5-3 dl marhaalaplé (fehérbor)
  • 1 púpos ek mustár

Azzal kezdd, hogy a hússzeleteket sózd, borsozd, szórd meg egy kis vegetával, és jó alaposan klopfold ki. Ha ezzel megvagy, egy nagy kerámia serpenyőben kevés olajon hirtelen pirítsd meg (erős lángon) a hússzeleteket mindkét oldalról, hogy szép aranybarna legyen a színük. Ekkor öntsd fel a marhaalaplével (vagy ugyanannyi fehérborral, vagy a kettő keverékével), és keverj a szaftba egy púpos ek mustárt. Lefedve párold puhára a húst, hadd rotyogjanak a szaftban, de most már alacsony lángon (hát nem nagyon  szoktam mérni mennyi ideig, talán 15-20 perc). Krumplipürével, vagy petrezselymes krumplival tálald, amit bőven locsolj meg a szafttal.Tökéletes:).

Nincsenek megjegyzések: