- 2 tojás
- 100 gr cukor
- 150 gr liszt
- 0,5 l tej
- pici só
A tojásokat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet és a tejet, és mixeld csomómentesre. Vajazott piteformában süsd 190 C-ra előmelegített sütőben 10 percig, majd még fél órát 180 C-on. (Én az utolsó 10 percben levettem 160C-ra, mert már nagyon pirult a teteje). Szeletekre vágva tálald házi lekvárral.
Ez a recept nem a sajátom, de sajnos nem tudom kié. Egyszer régen valahonnan kiírtam, most elkészítettem, ha esetleg valaki tudja kié, írjon rám, hogy közzétehessem:) Megérdemli, mert nagyon finom volt.
3 megjegyzés:
Nálunk is nagy kedvenc ez a pite, de én egy kicsit más arányokkal dolgozom :o)
Én anno egy újságban láttam a receptet, de hogy hol, nem tudom... úgy emlékszem paraszt pitének is nevezték...ha jól emlékszem :o)
De egy a lényeg: nagyon finom!!!
Tudtommal ez egy régi recept, mert azt olvastam róla, hogy mikor nem volt ideje a gazdasszonynak palacsintákat sütni - mert ugye ez egy palacsinta tészta -akkor tepsiben sütötte meg a kemencében. de sokfelé olvastam ezt a receptet. Lagzi Lajcsi a főzőműsorában a sváb nagymamája tejespitéjeként emlegette. Éva
Talán lankadt pite?
Nagyobb tepsibe öntve?
Vajdasági recept lenne?
Megjegyzés küldése