4/02/2014

Bab ragu (Jamie Oliver)

Jamie receptjeit imádom, de persze amit itt reprodukálok, az emlékezetből van, úgyhogy ne kérjétek számon rajtam a pontos mennyiségeket:) Ez itt egy kicsit a mi szájunk ízére van alakítva, hozzátettem ezt-azt, így:


  • 2 konzerv fehér bab (csak nálam konzerv)
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • 1 közepes krumpli
  • 5-6 szép nagy gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • vegeta
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 1-2 ek vörösborecet (nálam 2)
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
A kockákra vágott petrezselymet és sárgarépát, a krumplit (egészben), paradicsomot (egészben), a megtisztított egész fokhagymagerezdeket és a lecsepegtetett fehér babot tedd fel vegetás vízben főni. Amikor a zöldségek már puhára főttek, vedd ki egy tányérra a fokhagymát, a krumplit és a paradicsomot, aminek húzd le a héját. Egy villával pépesítsd össze az egészet. A babról öntsd le a főzővizet, de egy picit azért hagyj a lábasban. Öntsd rá az olívaolajat, adj hozzá sót ízlés szerint, és locsold meg a vörösborecettel, add hozzá a paradicsomos pépet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és jó alaposan forgasd össze.Locsolj rá egy ici pici olívaolajat, és mehet az asztalra.

Nincsenek megjegyzések: