4/10/2014

Sárgarépás almás mini kuglófok


  • 220gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 ek frissen facsart narancslé
  • 5 ek olaj
  • 140 gr cukor
  • 150 gr reszelt sárgarépa
  • 1 alma meghámozva, lereszelve
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 1 marék mazsola


Egy edényben keverd össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. Egy másik edényben keverd jól össze a narancs levét, az olajat, a narancs lereszelt héját és a cukrot. Öntsd össze a két masszát és add hozzá a reszelt sárgarépát és az almát, majd a mazsolát és a diót is. Jól keverd össze az egészet, majd öntsd a masszát a mini kuglófformákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig.

P.S: Recept ebből a könyvből, több ponton átvariálva és saját ízlésre alakítva. Nagyon finom, több napig sem szárad ki.

Nincsenek megjegyzések: