- 220gr liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 5 ek frissen facsart narancslé
- 5 ek olaj
- 140 gr cukor
- 150 gr reszelt sárgarépa
- 1 alma meghámozva, lereszelve
- 1 marék durvára vágott dió
- 1 marék mazsola
Egy edényben keverd össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. Egy másik edényben keverd jól össze a narancs levét, az olajat, a narancs lereszelt héját és a cukrot. Öntsd össze a két masszát és add hozzá a reszelt sárgarépát és az almát, majd a mazsolát és a diót is. Jól keverd össze az egészet, majd öntsd a masszát a mini kuglófformákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig.
P.S: Recept ebből a könyvből, több ponton átvariálva és saját ízlésre alakítva. Nagyon finom, több napig sem szárad ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése