Jaj, ilyenkor, amikor hazajövök Görögországból, állandóan csak görög ételeket ennék. Sam Sotiropoulis receptjét próbáltam most ki a Greek Gourmand blogról. Tökéletes. Kicsit amerikai palacsintára emlékeztet, de ha vékonyabbra szeretitek, nyugodtan tegyetek a tésztába több tejet. Gondolom, a görögöknél is van több fajta palacsinta, amit mi szoktunk enni, a vékonyabb fajtát, úgy láttam, ők "krepa" néven futtatják (gondolom a creppes -ből származtatva). Szóval a Tiganites így néz ki:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 ek extra szűsz olívaolaj
- 1 kk sütőpor
- csipet só
A lisztet keverd el a sütőporral és egy csipet sóval. Egy másik edényben jól keverd össze a tojásokat, az olívaolajat és a tejet, majd add hozzá a lisztes keveréket is. Jól dolgozd össze a masszát, hogy szép egyenletes legyen. Egy közepes serpenyőben olvassz meg egy kis vajat (vagy kend meg vékonyan olívaolajjal), és süss a tésztából kisebb palacsintákat. Mézzel megcsorgatva, fahéjjal megszórva tálald. Mehet mellé darabolt dió és friss gyümölcs is Isteni, de ha nem vagytok madárétkűek, szerintem simán mehet belőle a dupla adag.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése