A tonhalat imádjuk, mindig tartok itthon jó pár konzervvel belőle, mert egészséges (pláne ha az olajban eltett helyett a "tonhal saját lében" mellett voksoltunk), és rengeteg finom dolgot lehet belőle készíteni. Az aktuális adag éppen egy kapros, tejszínes tésztaszószban végezte - egyszerű de nagyszerű kategória, szerettük nagyon.
- vaj
- 3 ek liszt
- 2,5 dl tejszín
- 2-2,5 dl tej
- 1 kk vegeta
- 1 gerezd fokhagyma
- pici só
- 1 jó nagy csokor kapor
- 1 tonhal konzerv
- kapribogyó ízlés szerint (opcionális)
- 1 kk mustár
- citromlé ízlés szerint
A vajat felhevíted, mehet rá a liszt, és addig pirítod kevergetve, amíg habosodni nem kezd (Anyu úgy szokta mondani, amíg enyhén mogyoróillata nem lesz). Ekkor leveszed a tűzről, belenyomsz egy gerezd fokhagymát, rászórod a vegetát, meg egy kis sót, rá az apróra vágott kapor, felöntöd a tejszínnel és a tejjel, és szépen visszateszed a tűzre. Alacsony lángon kevergeted, amíg kellőképp be nem sűrűsödött. Ekkor mehet bele a tonhal, (kapribogyó, ha használsz) a mustár és a citromlé (én több, mint egy fél citrom levét tettem bele - kóstolgassátok), aztán még egyet rottyantasz rajta, átkevered, jól összeforgatod a kifőtt tésztával, és voila!(én még tettem bele egy egészen kevéske ecetet, olyan fél kk-nyit, de tényleg nem is muszáj - ízlés dolga)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése