- 1 bögre bulgur
- 1 nagy cékla
- 2 bögre forró víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csomó újhagyma
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 1 kk sumac (ez mostanában a leges leges legkedvencebb fűszerem)
- 1 kk gránátalma szirup
- 1 citrom leve
- só ízlés szerint
A céklát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le. A bulgurral együtt tedd egy lábasba, adj hozzá 2 bögrényi forró vizet, fedd le, és főzd, amíg a bulgur meg nem puhul. Az olívaolajat keverd össze a sumackal, az apróra vágott petrezselyemmel, a citromlével, gránátalma sziruppal, és egy kis sóval. A céklás bulgurt jó alaposan forgasd össze az öntettel és már tálalhatod is.
P.S: ez egy török recept, eredetit itt találjátok.Ugye milyen gyönyörű színek?
P.S: ez egy török recept, eredetit itt találjátok.Ugye milyen gyönyörű színek?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése