2/24/2015

Céklás bulgur saláta (Pancarli Bulgur Salatasi)


  • 1 bögre bulgur
  • 1 nagy cékla
  • 2 bögre forró víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csomó újhagyma
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 kk sumac (ez mostanában a leges leges legkedvencebb fűszerem)
  • 1 kk gránátalma szirup
  • 1 citrom leve
  • só ízlés szerint

A céklát mosd meg, hámozd meg, és reszeld le. A bulgurral együtt tedd egy lábasba, adj hozzá 2 bögrényi forró vizet, fedd le, és főzd, amíg a bulgur meg nem puhul. Az olívaolajat keverd össze a sumackal, az apróra vágott petrezselyemmel, a citromlével, gránátalma sziruppal, és egy kis sóval. A céklás bulgurt jó alaposan forgasd össze az öntettel és már tálalhatod is.

P.S: ez egy török recept, eredetit itt találjátok.Ugye milyen gyönyörű színek?

Nincsenek megjegyzések: