- 4 pisztráng
- só
- Vegeta Naturella Hal fűszerkeverék
- kevés olívaolaj
- kevés vaj
- Öntethez:
- 50 gr vaj
- fél csokor petrezselyem
- 1 citrom leve
- 3-4 ek kapribogyó
A konyhakész pisztrángot mosd meg, itasd fel róla a nedvességet konyhai papírtörlővel.Kend be kevés olívaolajjal. Sózd meg kívülről belülről, és szórd meg hal fűszerkeverékkel. Tedd picit kiolajozott tűzálló tálba, és tegyél a tetejére vajdarabkákat. Tedd be 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd mindkét oldalról kb.10-15 percig (hal nagyságától függően). Miközben a hal sül, a vajat olvaszd fel, vedd le a tűzről amikor már folyós, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, facsard bele a citrom levét, és add hozzá a kapribogyót is. A megsült halat a kapribogyós, vajas, citromos mártással meglocsolva tálald.
P.S: Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a halat, és a lazac mellett a pisztráng a nagy kedvenc. Mivel hetente legalább egyszer van hal, rengetegféleképp szoktam készíteni. Ezt a variációt mindenki nagyon szereti, és pár perc az egész és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése