- pici olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 nagy levél mángold
- 500 gr hámozott paradicsom (konzerv)
- 2 dl vízben feloldott leveskocka
- 3 ek basmati rizs
- 1-2 ek citromlé (ízlés szerint)
- Tálaláshoz:
- görög joghurt
- sumac
Az olívaolajon pirítsd illatosra az áttört fokhagymát. Dobd rá a vékony csíkokra vágott mángoldot (előtte mosd meg, vágd ki a vastag szárát és jól csöpögtesd le). Amikor "összeesik"(és kb. negyed annyi helyet foglal el, mint előtte), mehet rá a hámozott paradicsom. Keverd össze, amjd add hozzá az alaplét. Amikor már rotyog, keverd bele a rizst és a citromlét is. Akkor kész, amikor a rizs puhára főtt, a felesleges folyadék pedig elpárolgott.Szedd tálkákba, csorgass rá egy kis görög joghurtot, szórd meg sumac-kal,és már kész is! Extra gyors és nagyon egészséges
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése