10/06/2020

Libanoni bulgur saláta



  • 100 gr bulgur
  • 4 közepes paradicsom
  • 4 újhagyma
  • 1 jóóóóó nagy csokor petrezselyem
  • opcionálisan 1 csokor menta
  • só (kb. 1/4 kk)
  • bors (kb. 1/4 kk)
  • 1 nagy citrom leve (vagy 2 kicsié)
  • 2-3 ek olívaolaj
  • tetejére sumac ( el is maradhat, ha nincs)

A bulgurt öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel, és lefedve hagyd megpuhulni. Ha maradna rajta víz, öntsd le, és tedd a puha bulgurt egy salátás tálba. A paradicsomot apróra kockázd fel, a petrezselyemzöldet és a mentát vágd apróra, az újhagymát vágd vékony karikákra. Add a zöldségeket a bulgurhoz, sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a citrom levét, locsold meg az olívaolajjal, és jó alaposan forgasd össze az egészet. Tetejére szórj sumacot. Ha nincs, ki is hagyhatod, anélkül is nagyon finom 😍
P.S: Ez az egyik kedvenc salátám, nagyon finom és nagyon frissítő. Férjem nem szereti az ételekben a mentát, úgyhogy van, hogy kihagyom, és úgy is nagyon finom. Feltétlen készítsétek el 😇

Nincsenek megjegyzések: