10/18/2020

Mákos cracker



  • 350 gr liszt
  • 1 ek szemes mák (darálttal is működik 😉)
  • 1 kk sütőpor
  • 150 gr vaj
  • 300 túró 
  • 12 gr só

A lisztet keverd össze a mákkal, sütőporral és a sóval, majd add hozzá  a túrót és a felkockázott vajat. Az egészet gyúrd jó alaposan össze, amíg szépen össze nem áll. Ha ezzel megvagy, csomagold be fóliába, és mehet a hűtőbe pihenni legalább 1 órát, de maradhat egy éjszakát is. Ezután lisztezett munkafelületen nyújtsd jó vékonyra, olyan 2-3 mm-re, derelyevágóval vágd kisebb négyzetekre, téglalapokra, szurkáld meg villával, és süsd készre 190C-on 13 perc alatt.



Recept innen kipróbálva.

Nincsenek megjegyzések: