11/05/2020

Párolt paradicsomos zöldbab

Ezt az ételt sokszor készítem, egyrészt mert nagyon finom és full egészséges, másrészt mert gyakorlatilag semmit nem kell vele csinálni, elkészül magától. Ugye jól hangzik😊?

  • 1 vöröshagyma
  • 450 gr zöldbab
  • 4 közepes paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • apróra vágott petrezselyemzöld

A vöröshagymát vágd félbe, majd szeleteld vékony félholdakra, tedd egy lábasba. A zöldbabot (még fagyottan, ha mirelitet használsz) add hozzá, majd a tetejére tedd a felkockázott paradicsomot. Mehet rá a felszeletelt fokhagyma és a só. Az egészet locsold meg az olívaolajjal, fedd le, és tedd fel főni. 10 perc után nézz rá, keverd egy kicsit át, majd hagyd főni további 20 percig.Ha szeretitek, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálald, de nélküle is tökéletes 😉.Téli időszakban nyugodtan lehet hámozott paradicsom konzervvel is készíteni 😊

Nincsenek megjegyzések: