3/29/2021

Ajváros kocka

Nem is gondolnátok, mennyi mindent lehet ajvárral készíteni😀. Persze a pljeskavica meg a csevap mellé egyértelmű, de millió egy más módon is fel tudjátok használni. Nálam most egy nagyon finom ajváros kocka készült, mutatom hogyan:

  • 5 tojás
  • 200 gr tejföl
  • 100 gr ajvár
  • 9 ek finomliszt
  • 1 sütőpor
  • 1/2 kk só

Krém:

  • 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 100 gr ajvár
  • 200 gr tejföl
  • 150 gr reszelt sajt
  • bors

Tetejére:

  • reszelt sajt
  • szeletelt csemegeuborka
A tojások fehérjét verd kemény habbá egy kis sóval, majd a sárgáját keverd össze a tejföllel és az ajvárral. Add hozzá a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje habot.Sütőpapírral béleld ki a sütő nagy tepsijét, és arra oszd el egyenletesen a tésztát, majd süsd kb. 0,5 órát 180 C-ra előmelegített sütőben. Hagyd teljesen kihűlni, addig keverd össze a krém hozzávalóit. A tésztát vágd középen két egyenlő részre, majd az első lapot kend be a krém felével, tedd rá a második fél tésztát, és kend be a tetejét is és az oldalát is a krémmel. Hagyd pár órát hűtőben, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.Szórd meg tálalás előtt reszelt sajttal és díszítsd kedvedre vékonyra szelt uborkával/olívával, apróra vágott petrezselyemmel, amivel szeretitek.



Nincsenek megjegyzések: