Nem is gondolnátok, mennyi mindent lehet ajvárral készíteni😀. Persze a pljeskavica meg a csevap mellé egyértelmű, de millió egy más módon is fel tudjátok használni. Nálam most egy nagyon finom ajváros kocka készült, mutatom hogyan:
- 5 tojás
- 200 gr tejföl
- 100 gr ajvár
- 9 ek finomliszt
- 1 sütőpor
- 1/2 kk só
Krém:
- 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 100 gr ajvár
- 200 gr tejföl
- 150 gr reszelt sajt
- só
- bors
Tetejére:
- reszelt sajt
- szeletelt csemegeuborka
A tojások fehérjét verd kemény habbá egy kis sóval, majd a sárgáját keverd össze a tejföllel és az ajvárral. Add hozzá a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje habot.Sütőpapírral béleld ki a sütő nagy tepsijét, és arra oszd el egyenletesen a tésztát, majd süsd kb. 0,5 órát 180 C-ra előmelegített sütőben. Hagyd teljesen kihűlni, addig keverd össze a krém hozzávalóit. A tésztát vágd középen két egyenlő részre, majd az első lapot kend be a krém felével, tedd rá a második fél tésztát, és kend be a tetejét is és az oldalát is a krémmel. Hagyd pár órát hűtőben, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.Szórd meg tálalás előtt reszelt sajttal és díszítsd kedvedre vékonyra szelt uborkával/olívával, apróra vágott petrezselyemmel, amivel szeretitek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése