Ha még nem ettetek görög spanakopitát, ezt a receptet feltétlenül próbáljátok ki. Imádni fogjátok nem csak az ízét, hanem azt a roppanós hangot is, amit hallani fogtok szeleteléskor 😍
Töltelékhez:
- 250 gr túró
- 200 gr Feta
- 3 tojás
- 400 gr spenót (lehet fagyasztott is, felengedve)
- 1 csomó kapor apróra vágva
- 3 szál újhagyma felkarikázva
- só, bors
- 0,5 dl olívaolaj
És még:
- 12 lap rétestészta (250 gr)
- pici olívaolaj a lapok lekenéséhez
A töltelék hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze. Fogj egy kb. 30 cm-es piteformát, az alját kend meg olívaolajjal, majd helyezd a réteslapokat a formába úgy, hogy mindegyik kb. fele túllógjon a formán.
A nem túllógó részét a lapoknak, ahogy teszed őket a formába, kend le vékonyan olívaolajjal. Amikor így "megágyaztál", mehet a töltelék a lapokra, majd a túllógó részeket hajtsd egyenként vissza, megkenve őket is olívaolajjal. A lényeg, hogy a végén a pitét teljesen fedjük be a túllógó részekkel. Éles késsel vágjuk fel a pitét nyolc szeletre, majd süssük 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, illetve amíg szép aranybarnára nem sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése