2/21/2025

Mandulás kurabiye


  • 200 gr vaj
  • 50 ml olaj
  • 1 tojás
  • 2 dl porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 2 dl őrölt mandula
  • 8 dl liszt

Forgatáshoz:

  • porcukor
  • fahéj

A puha vajat keverd össze az olajjla, 1 tojással, majd a két fajta cukorral. Add hozzá a sütőport, az őrölt mandulát, majd 2 dl-ként adagolva a lisztet (nekem elég szokott lenni belőle 4x2 dl, de elkelhet picivel több is - a tészta puha gyurma állagú kell, hogy legyen). Az elkészült tésztából formálj kisebb golyókat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 170 C-on 20-30 perc alatt készre. Még melegen forgasd a golyók felét porcukorba, a másik felét fahéjas porcukorba. Fémdobozban tárolható sokáig.


Nincsenek megjegyzések: