- 500 gr csirkemell
- só, bors, vegeta, pici liszt
- pici étolaj
- 1 vöröshagyma
- 2,5 dl húsleves alaplé
- 1 kk fokhagymapor/vagy 2-3 gerezd friss
- 0,5 ek mustár
- 2 púpos ek tejföl
- só, bors, vegeta
- apróra vágott medvehagyma
- 2,5 dl tej elkeverve 1 kk keményítóvel
- 2 marék leveles spenót
- 500 gr gnocchi
- sűrűség beállításához gnocchi főzőlé
A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, sózd, borsozd, szórd meg vegetával, majd mindkét oldalról forgasd lisztbe. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalról pirítsd a hússzeleteket aranybarnára, majd vedd ki a serpenyőből, tedd félre.
A visszamaradt zsiradékon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd adj hozzá 2,5 dl húslevest, 1 kk fokagymaport, a mustárt, tejfölt és a medvehagymát. Tedd vissza a húst a serpenyőbe. A tejben keverd el a keményítőt, és öntsd a húsra, alacsony lángon hagyd picit rotyogni. Közben tedd fel a gnocchit főni. Adj a serpenyőbe 2 marék friss spenótot, és a megfőtt gnocchit, ha a szósz túl sűrű lenne, hígíts rajta a gnocchi főzőlevével. Szórd meg kis friss petrezselyemmel és tálalható is :) Igazi comfort food, imádjuk💓
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése