3/02/2025

Spenótos csirkés gnocchi



  • 500 gr csirkemell
  • só, bors, vegeta, pici liszt
  • pici étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2,5 dl húsleves alaplé
  • 1 kk fokhagymapor/vagy 2-3 gerezd friss 
  •  0,5 ek mustár
  • 2 púpos ek tejföl
  • só, bors, vegeta
  • apróra vágott medvehagyma 
  • 2,5 dl tej elkeverve 1 kk keményítóvel
  • 2 marék leveles spenót
  • 500 gr gnocchi
  • sűrűség beállításához gnocchi főzőlé

A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, sózd, borsozd, szórd meg vegetával, majd mindkét oldalról forgasd lisztbe. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalról pirítsd a hússzeleteket aranybarnára, majd vedd ki a serpenyőből, tedd félre.

A visszamaradt zsiradékon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd adj hozzá 2,5 dl húslevest, 1 kk fokagymaport, a mustárt, tejfölt és a medvehagymát. Tedd vissza a húst a serpenyőbe.  A tejben keverd el a keményítőt, és öntsd a húsra, alacsony lángon hagyd picit rotyogni. Közben tedd fel a gnocchit főni. Adj a serpenyőbe 2 marék friss spenótot, és a megfőtt gnocchit, ha a szósz túl sűrű lenne, hígíts rajta a gnocchi főzőlevével. Szórd meg kis friss petrezselyemmel és tálalható is :) Igazi comfort food, imádjuk💓

Nincsenek megjegyzések: