![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS-FjN_Art0tRruOL-aBa-7THU8pxLWNH1jLcHVP2Edriq-FUZcUAhl-qJnDjf6i__WAsaAISC3pMw93SEI29oxVtVHFimyj1Rx_mqlMfC6ISJaO2FtqCHTNdqdQP87gDNuSXQMu019LwL/s400/pita_sa_pecenim_paprikama_1.jpg)
- 1 csomag leveles tészta
- 500 gr gomba
- 600 gr sült paprika
- 200 gr trapista sajt
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- 4 dl tej
- pici olaj/margarin a tál aljára
- fűszerkeverék
A gombát szeleteld fel, pici olajon párold meg, majd fűszerezd ízlés szerint(én sót, borsot, vegetát és egy kis bazsalikomot használtam). A sülpaprikákat vágd hosszában ketté, a sajtot pedig reszeld le. Egy tűzálló tál alját kend meg margarinnal, erre kerül a kb.0,5 cm vastagra nyújtott tészta egyik fele, erre a sültpaprika, erre a gomba, majd erre a reszelt sajt. Az egészed befeded a másik tésztalappal. Még mielőtt betennéd a sütőbe, vágd kockákra, majd öntsd le a tej+tojás+tejföl keverékével.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7rZryfcDjN1_DxXciRoeHzq0T9DBrJaQB6u0GoVo1AEg7i0-63inw_oNpH5xMc-LkAlDI96ImMQn4tFPNCrexppJoI4LC_0kivoKMpENnllo9yiFsDSUq160jXzDXT150iX8XDDiFzBtr/s400/pita_sa_pecenim_paprikama.jpg)
P.S:Forrás: Dobra hrana, Avgust 2008/broj 10. Ígértem a sós pite sorozat folytatását, itt ez a következő delikvens a sorban:) Mediterrán ízvilág, könnyen szeletelhető, és nagyon finom. Legközelebb teszek bele egy kis Fetát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése