5/05/2009

Joghurtos pite



  • 500 gr réteslap
  • 5 tojás
  • 1 l natúr joghurt(lehet picivel több is)
  • 2/3 bögre olívaolaj
  • 1 ek só
  • 1 sütőpor
A tojásokat válaszd szét, majd a tojások fehérjéből verj kemény habot. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, a joghurtot, olívaolajat, sót, és a sütőport. Egy közepes tepsit kenj meg vékonyan olajjal, fektess rá 2 réteslapot. A többi réteslapot - az utolsó 2 kivételével - egyenként gyűrd össze, forgasd meg a tojásos-joghurtos maszában, és tedd az alsó 2 réteslapra. Ezt addig folytasd, amíg van a hozzávalókból. Az utolsó 2 réteslappal fedd be a pitét, spricceld meg a tetejét pici vízzel és olívaolajjal, hagyd 10-15 percig állni, majd közepesen meleg sütőben süsd aranybarnára.
P.S: A szerbek is, csakúgy, mint a görögök, imádják a mindenféle töltelékkel készült sós pitéket. Ez a pite ízre leginkább a gibanicára hasonlít, bár túró helyett joghurttal készül. Nem kell hozzá sok minden, és sok idő sem, viszont nagyon finom:)

2 megjegyzés:

szmari írta...

Nagyon jó ez is!

Mostanában nem győzlek követni, olyan sok finomsággal jössz.
:-)) Gyűjtögetek és sütögetek kitartóan. Köszönet a rengeteg jó receptért.

Eva írta...

Szmari, már kezdtelek nagyon hiányolni:) Ezért most nagyon örülök, hogy hallattál magadról!Tehetnéd sűrűbben, mert mindig nagyon örülök Neked:)Óriáspuszi, és jó sütögetést!