8/14/2009

Sokmagvas muffin rozslisztből


  • 2 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 bögre fehér liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1,5 kk só
  • 1 sütőpor
  • 0,5 bögre lenmag
  • 0,5 bögre szezámmag
  • 0,5 bögre hántolt napraforgó
  • (ízlés szerint fűszerek)
És még a tetejére:
  • tökmag
  • napraforgómag
Keverd össze a 2 féle lisztet a sütőporral, sóval és a magvakkal, majd add hozzá a joghurtot, olajat, és a tojást. Gyúrd kompakt masszává, majd töltsd meg a szilikonos muffinforma horpadásait a tésztával. A muffinok tetejét díyzítsd napraforgómaggal és tökmaggal, majd mehet be az egész a 200C-ra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.

P.S: Carlos vett 1 kg teljes kiőrlésű rozslisztet, és követelte, hogy márpedig neki abból készítsek sós muffint. Hogy a kedvére tegyek, az ő ízlésvilágához alakítva a tésztát két részre osztottam, egyikbe tettem 1,5 kiskanálnyi Garam Masalat, a másikba pedig 1 kiskanálnyi Tandoori Masala fűszerkeveréket. Isteni finom lett tőle a muffin:) (2 dl-s bögre volt a mérce)

1 megjegyzés:

tökmagi írta...

Megszületett már az ifjú úr?