8/13/2009

Almás diós kocka



  • 3 kávéscsésze cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 kávéscsésze olaj
  • 2 kávéscsésze víz
  • 6 kávéscsésze liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 tojásfehérje
És még:
  • 5-6 szép nagy alma, meghámozva, lereszelve
  • 200 gr darált dió
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • tetejére porcukor

A cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze a tojássárgákkal, keverd hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Add hozzá a felvert tojásfehérje habot is, majd a tészta felét öntsd egy vajazott-lisztezett tepsibe. Erre egyenletesen szórd rá a vaníliás cukorral elkevert darált diót, majd a dión egyenletesen oszlasd szét a lereszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és ízlés szerint szórd meg fahéjjal. Erre öntsd a tészta másik felét, és süsd 185 C-on kb. 40 percig. Amikor kész, szórd meg porcukorral. Voila!
P.S:
  • Közepes tepsire való adag
  • Alma+ dió tökéletes kombinációja
  • Finom, puha a tésztája, lédús:)
  • 1 kávéscsésze=1 dl
  • Extra gyorsan elkészül (jól van na, igazoltan vagyok mostmár kicsit lustább:)))

3 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon szeretem az almát is ,a diót is. Biztos finom lehet így együtt.

Eva írta...

Andi, szerintem is az:) Bátran próbáld ki, szerintem biztos ízleni fog Neked:)

KataKonyha írta...

Isteni!!! Köszi a receptet, belinkellek magamhoz:)
(És minden jót neked/nektek!)