- 3 kávéscsésze cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2 kávéscsésze olaj
- 2 kávéscsésze víz
- 6 kávéscsésze liszt
- 1 sütőpor
- 2 tojásfehérje
És még:
- 5-6 szép nagy alma, meghámozva, lereszelve
- 200 gr darált dió
- vaníliás cukor
- fahéj
- tetejére porcukor
A cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze a tojássárgákkal, keverd hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Add hozzá a felvert tojásfehérje habot is, majd a tészta felét öntsd egy vajazott-lisztezett tepsibe. Erre egyenletesen szórd rá a vaníliás cukorral elkevert darált diót, majd a dión egyenletesen oszlasd szét a lereszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és ízlés szerint szórd meg fahéjjal. Erre öntsd a tészta másik felét, és süsd 185 C-on kb. 40 percig. Amikor kész, szórd meg porcukorral. Voila!
P.S:
- Közepes tepsire való adag
- Alma+ dió tökéletes kombinációja
- Finom, puha a tésztája, lédús:)
- 1 kávéscsésze=1 dl
- Extra gyorsan elkészül (jól van na, igazoltan vagyok mostmár kicsit lustább:)))
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem az almát is ,a diót is. Biztos finom lehet így együtt.
Andi, szerintem is az:) Bátran próbáld ki, szerintem biztos ízleni fog Neked:)
Isteni!!! Köszi a receptet, belinkellek magamhoz:)
(És minden jót neked/nektek!)
Megjegyzés küldése