1. massza:
- 1 l tej
- 200 gr cukor
- 2 vaníliás cukor
- 3 zacskó zselatin (összesen 30 gr)
- 5 zacskó tejszínhabpor (200 gr)
- 5 dl tej
- 100 gr szeder
- 1,5 dl tejszín
- 150 gr őrölt szenjánoskenyér
Az 1 l tejből vegyél el egy kicsit, és keverd össze a zselatinporral, majd hagyd kb. 15 percig állni. A maradék tejet forrald fel a két fajta cukorral, majd keverd bele a zselatinos masszát is. Rottyants rajta még egyet-kettőt, majd hagyd hűlni (mehet a firzsiderbe is akár 1-2 órára, hogy kezdjen szilárdulni). A második masszához verj kemény tejszínhabot a porból és a tejből, majd mixerrel keverd össze az első és a második masszát. Amikor ezzel megvagy, oszd el az egészet 3 részre. Egy tortaformát bélelj jól ki alufóliával, szórd meg bőven őrölt szentjánoskenyérrel, majd mehet bele 1 réteg a krémből. Erre megint a szentjánoskenyér, majd a második adag a krémből, megint szentjánoskenyér és a harmadik adag a krémből. A tetejét is szórd meg bőven szentjánoskenyérrel, és mehet az egész a frizsiderbe, hogy szépen megdermedjen. Szederrel és felvert tejszínnel tálald.
P.S: Néha bizony a legjobb doglok a legegyszerűbek is. Ez a torta is ilyen, isteni finom, könnyű, krémes, semmi liszt, semmi tojás, csak a lágy tejszín, és a mediterrán konyha nagyra becsült szentjánoskenyere, ami valami fantasztikusan harmonizál a szederrel:) Anyut leptem meg vele, mert szülinapja volt, és a legnagyobb örömömre, nagy sikert aratott:)
4 megjegyzés:
Nem ismerem a szentjánoskenyeret,de gondolom,hog keksszel is lehet helyettesíteni,ugye? Ez nagyon szép,csupa hab torta,gratulálok!
Pici Carlos jól van?
Uf,mnogo dobro izgleda!
Hvala, Vera:) Tora je baš kremasta i lagana,a posebno super za rogačoljupce:)
Drága Andi, ebben az esetben bármivel lehet helyettesíteni, ízlés szerint, mert nem változtat a torta textúráján: darált keksszel, fahéjjal, pörkölt, őrölt moghyoróval/dióval, kinek mi a szimpatikus:)
Puszi
Megjegyzés küldése