Tésztához:
- 0,5 l tej
- 1 kocka élesztő
- 1 ek cukor
- 1 ek só
- 900 gr liszt
- 1 dl olaj
- 3 tojássárgája
- 125 gr margarin
- 1 kk só
- 1 tojássárgája
- tengeri só
- szezámmag
A tejet melegítsd meg, vegyél el belőle 1dl-nyit, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni. Egy tálba öntsd bele a lisztet, a maradék tejet (4 dl), az olajat, a sót és a felfutott élesztőt, majd gyúrd addig, amíg a tészta szép síma nem lesz, és már szépen elválik az edényfalától, és a kezedhez sem ragad már. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd egy órácskát kelni. Közben a margarint keverd habosra a tojások sárgájával és a sóval. A megkelt tésztát oszd 4 cipóra, majd mindegyiket nyújtsd téglalappá. A téglalapokat kend meg a margarinos cuccal, és tekerd fel, mint a beiglit. Tedd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe (a sütőpapírt vékonyan kend meg pici olajjal), majd egy kistányér segítségével vágj belőle cikk-cakkban haladva háromszögeket, mint ahogy a lenti képen látod. Kend le a rudakat felvert tojássárgájával, szórd meg ízlés szerint tengeri sóval és szezámmaggal, majd süsd 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek. A kifliket ezután a cikk-cakk vonal mentén szépen el lehet majd egymástól választani.
P.S: Finom kelt kiflik:)A "beigli féle" tekerés miatt gyönyörű rétegesre sülnek, és időtakarékos is az elkészítésük, hiszen nem kell egyenként feltekerni a kifliket:)
P.S: Finom kelt kiflik:)A "beigli féle" tekerés miatt gyönyörű rétegesre sülnek, és időtakarékos is az elkészítésük, hiszen nem kell egyenként feltekerni a kifliket:)
9 megjegyzés:
Gyönyörűek!
Jaj de finomnak néz ki!!!!!
Mennyi élesztő? Nem találom a hozzá valók között :(
Amúgy nagyon tetszik a módszer ahogy készíted :)
Azt nem tudom még minek a kistányér a szeleteléshez :)
Nagyon jóó , ki fogom próbálni:)
Nagyi, köszi az észrevételt, javítottam:)Én azért szoktam kistányérral szeletelni, mert tompább, mint a kés, és sokkal szebbek oldalról így a kiflik, mitha késsel vágnám, de persze lehet késsel is, ha úgy könnyebb:)Csak akkor oldalról egyenesek lesznek a kiflik, nem pedig ilyen kis pufik:)Puszi!
Hű de gyönyörűek lettek
Tányér? Nagyon ötletes ki fogom próbálni
Nagyon szepek, en is viszem a receptet!
Én is eltettem a recepted, köszönöm! A tányéros ötlet pedig szuper, legközelebb kipróbálom! :-D
Nagyon finom ez a kifli. A mamám úgy készíti, hogy a "töltelékbe" belekever egy kis reszelt sajtot is...hmmmm
OK, ezt fogom csinálni a csütörtöki team buildingre :-)
Megjegyzés küldése