- 4 csirkemell filé
- 125 gr mozarella sajt (1 zacskó)
- 60 gr reszelt trapista sajt
- 2 ek pesto
- só
- bors
- ételízesítő
- 5 ek olívaolaj
- 1 marék durvára darabolt dió (legjobb késes aprítógépben)
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 300 gr koktélparadicsom
A csirkemellet mosd meg, töröld meg, mindegyiket kend mg 1-1 ek olívaolajjal minden oldalról, majd sózd, borsozd, szórd meg egy kis ételízesítővel.A mozarellát vágd apró kockákra, add hozzá a reszelt trapista sajtot, és keverd el 2 ek pestoval, hogy kenhető masszát kapj. Ezután a csirkemell filéket vágd hosszában ketté, de ne teljesen, tehát úgy, hogy szét tudd a húst nyitni, mint egy könyvet. Töltsd meg a mozarellás-pestos töltelékkel, zárd össze, majd minden oldalról nyomkodd bele a dió és a zsemlemorzsa keverékébe. Egy tűzálló tálat kenj ki vékonyan 1 ek olívaolajjal, helyezd bele a csirkemell filéket, tedd a hús mellé a koktél paradicsomot, és süsd meg az egészet 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg a hús szép aranybarnára nem sül (a sütési idő függ a húsok nagyságától, nekem olyan 40-45 perc alatt sültek szép barnára).
2 megjegyzés:
Fantasztikusan guszta
Nagyon finom biztos!
Megjegyzés küldése