5/02/2013

Csodás csokoládékenyér tojás nélkül ("Jamy Lady")

  • 100 gr cukor
  • 60 gr porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1,25 dl olaj
  • 100 gr savanykás lekvár (szeder, meggy, áfonya, de baracklekvárral is jó)
  • 90 gr finomliszt
  • 90 gr rétesliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 45 gr holland kakaópor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 40 ml tej
Tetejére:
  • 50 gr csokiból csokimáz

Egy tálban keverd össze a három féle cukrot az olajjal és a lekvárral. Egy másikban a két féle lisztet, a sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport. A két masszát öntsd össze, add hozzá a joghurtot és a tejet, majd öntsd az egészet sütőpapírral bélelt dobozformába. Süsd előmelegített sütőben 180 C-on olyan 40 percig. Hagyd kihűlni, majd vond be a tetejét csokimázzal. Ujjnyi szeletekre vágva, jó sok friss eperrel tálald:)

P.S: Eredeti recept innen - by Darwina. Nagyon gyors, több napig is finom, puha marad:)High five!

7 megjegyzés:

Anazar írta...

Remekül hangzik, és csodásan is néz ki ;-)

Névtelen írta...

Nagyon finom lehet. Megírnád, hogy a 10 dkg cukor milyen cukor?
Köszönöm.

Eva írta...

Anazar, köszi:) A cukor az sima kristálycukor:)

Chef Viki írta...

Próbasütés fog következni, ez eszméletlen jó!

Konyhavirtuóz írta...

Hűha! Nagyon tömény, nagyon csokis, és nagyon finom lehet! :)

Névtelen írta...

Isteni lehet, ki is fogom próbálni, azonban mindig gondban vagyok a recepteknél a "kk"-nyi mennyiség pontos fogalmával. Megkérdezhetem, hogy Te mit értesz alatta? :) Kiskanalat vagy kávéskanalat? Ha kiskanalat, akkor mokkásat vagy teásat? Szeretném, ha tökéletesre sikerülne.
Köszönöm! :)

Eva írta...

Szia,

nálam a kiskanál a teásnak felel meg:)És ha nem írom oda, hogy púpos, akkor az alapértelmezett nálam a csapott:)Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést!Biztosan jól fog sikerülni, ezt a receptet nem igazán lehet elrontani!