5/02/2013

Sóskaleves

  • pici olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 200 gr sóska
  • 7-9 dl víz
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1-2 ek rizs
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csapott ek étkezési keményítő
  • opcionálisan só, bors, ételízesítő
 
Pici olívaolajon pirítsd üvegesre az apró kockákra vágott vöröshagymát, dobd ráa  megmosott, csíkokra szeletelt sóskát, és fonnyaszd meg. Öntsd fel a forró vízzel (7-9 dl, attól függően, hogy mennyire szeretitek sűrűn), amiben előzőleg feoldottad a zöldségleves kockát, főzd pár percig, majd botmixerrel turmixold le az egészet. Tedd vissza a tűzre, dobj bele 2 ek rizst, és főzd puhára.A tejfölben keverd el az étkezési keményítőt, merj hozzá egy kicsit a forró levesből, keverd össze (ez azért kell, hogy a tejföl ne csapódjon ki), majd add az egészet a leveshez. Ha kell, adj hozzá sót, borsot, ételízesítőt (én nem szoktam, mert épp elég amit az alaplé hozzáad, na meg nem akarom elnyomni a sóska üdítő ízét). Keverd össze, rottyants rajta egyet és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: