- 2 dl kávé
- amaretto
- 200 gr babapiskóta
- 2,5 dl tejszín (nálam Hulala)
- 1 habfixáló
- 1 vaníliás cukor
- 250 gr Mascarpone
- 2-3 ek porcukor
- 400 gr eper megmosva, felszeletelve
- cukrozatlan kakaópor
A kávét főzd meg, picit hagyd hűlni, adj hozzá egy kis amarettót. Közben a tejszínt verd kemény habbá 1 habfixálóval és 1 vaníliás cukorral, a mascarponet pedig keverd össze a porcukorral, majd a két masszát jó alaposan keverd össze. Egy dobozformát bélelj ki folpackkal, és kenj rá egy kis krémet. Erre tegyél egy réteg kávéba mártott babapiskótát (a piskótának elég csak az egyik oldalát gyorsan kávéba mártani, hogy ne ázzon szét).A piskóta rétegre kenj egy kis mascarpones krémet, erre tedd az eperszeleteket, fedd be az epret még egy kis mascarpones krémmel, majd ismét jöhet a kávéba mártott babapiskótás réteg. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg babapiskóta legyen. Tedd az egészet hűtőbe legalább 3-4 órára, majd borítsd tálcára, húzd le róla a folpackot, és szórd meg a tetejét kakaóporral. Ennyi:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése