12/17/2013

Chili olaj

Nálunk Carlos csípős mániás. Meg se kóstolja a kaját, máris tolja bele a chilit, a csípős szószt, szóval bármit, csak csípős legyen. A múltkor készítettem neki chili olajat, ami pofon egyszerű, és Karácsonyra is cuki saját kezű kis ajándék - akár last minute is. Engem már a színe is elvarázsolt:)

Kell hozzá:
  • 2-2,5 dl napraforgó olaj
  • 15 gr szárított chili pehely
Az olajat felhevíted forróra, leveszed a tűzről, és belekevered a chili pelyhet. Hagyod bő 30 percet állni (természetesen állhat tovább is), ekkorra már az olaj nagyjából lehűl. Leszűröd, és beleöntöd egy szép kis üvegbe. Ennyi:)Használhatod bármire, amire egyébként az olajat használnád: húsok pácolásához, saláta dressingek elkészítéséhez, krémlevesek tetejére pár cseppet - gyönyörű szépet mutat! Persze lehet olívaolajból is készíteni, ami ugyan egészségesebb, de akkor nem érvényesül ilyen szépen a chili piros színe:)

Nincsenek megjegyzések: