- 350 gr liszt
- 200 gr vaj/margarin
- 150 gr cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- rumaroma ízlés szerint (2 ek rum) - elhagyható
- 150 gr darált dió
- 2 tojásfehérje
Töltelék:
- 100 gr étcsoki
- 40 gr vaj
A darált dió és a tojásfehérje kivételével az összes hozzávalóból állítsd össze a tésztát, csomagold be fóliába, és tedd egy órára hűtőbe. Ezután a tésztából formálj cseresznye nagyságú golyókat, mártsd őket először a tojásfehérjébe (nem kell felverni), majd forgasd darált dióba. Sorakoztasd a kis golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig. A vajat olvaszd össze a csokival, és ezzel ragaszd kettesével össze a sütiket.
Recept innen. Isteni finom aprósütik, de mindenképp kell, hogy álljanak pár napot, hogy finom, omlósak legyenek. Idei aprósütik egyike, ajándékba is fogok belőlük csomagolni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése