- 500 gr széles metélt
- pici só
- pici olvasztott vaj
- 200 gr darált mák
- cukor ízlés szerint (ez tényleg ízlés dolga, nagyjából 4 ek)
- 1,5 dl tej
- 2 zacskó vaníliás cukor
- méz
Egy nagy lábasban tedd fel a vizet forrni, adj hozzá pici sót, egy pici olajat, és főzd benne készre a széles metéltet. Miközben a tészta fő, egy kisebb lábasban alacsony lángon főzd össze a tejet, darált mákot, cukrot és a vaníliás cukrot. A kész tésztát hideg vízzel öblítsd át, szűrőben csepegtesd le, locsold meg az olvasztott vajjal és keverd össze a mákkal. A tetejét locsold meg aranysárga, folyékony mézzel:)EXTRA!
P.S: Nálunk otthon Szentestekor mindig mákos guba volt, anyósom családjában a sült hal+krumplisaláta+babsaláta után nem készült guba, hanem mákos tészta került az asztalra. Nagyon kis egyszerű recept, de hát a mienk, és klasszikus, így nem hagyhattam, hogy kimaradjon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése