- 2 tojás
- 120 gr cukor
- 80 ml olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 250 gr liszt
- 1 sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 ek holland kakaópor
- 3 ek reszelt csoki
- 200 gr meggy
A tojást a cukorral keverd habosra, add hozzá először az olajat, majd a tejszínt. A lisztet keverd össze a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval, reszelt csokival, és add hozzá a nedves hozzávalókhoz. Keverd egynemű masszává, add hozzá a meggyet is, és töltsd meg a tésztával a muffin kosárkákat. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd őket készre nagyjából 20 perc alatt.
P.S: A recept ennyi (Hargitai György: A legjobb muffinok könyvéből), én felvert tejszínhabbal, meggyel és reszelt csokival díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése