1/10/2014

Csokis meggyes muffin



  • 2 tojás
  • 120 gr cukor
  • 80 ml olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 250 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 3 ek holland kakaópor
  • 3 ek reszelt csoki
  • 200 gr meggy


A tojást a cukorral keverd habosra, add hozzá először az olajat, majd a tejszínt. A lisztet keverd össze a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval, reszelt csokival, és add hozzá a nedves hozzávalókhoz. Keverd egynemű masszává, add hozzá a meggyet is, és töltsd meg a tésztával a muffin kosárkákat. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd őket készre nagyjából 20 perc alatt.

P.S: A recept ennyi (Hargitai György: A legjobb muffinok könyvéből), én felvert tejszínhabbal, meggyel és reszelt csokival díszítettem.

Nincsenek megjegyzések: