1/23/2014

Máglyarakás



  • 5 másnapos, kicsit szikkadt kifli
  • 6 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 100 gr mazsola
  • 100 gr darált dió
  • 5-6 közepes alma
  • 3 ek baracklekvár

A szikkadt kifliket karikázd fel. A cukrot, vaníliás cukrot, tejet, tejszínt és a 3 tojássárgáját keverd össze, és öntsd rá a kifli karikákra. Hagyd állni nagyjából 10 percig, amíg a kiflik magukba nem szívják a folyadékot. Egy tűzálló tálat vékonyan vajazz ki, majd mehet bele a kifli fele. Erre jöhet a darált dió és a mazsola fele. Erre a maradék kifli, majd a maradék dió és mazsola. Az egészet fedd be vékonyra szeletelt almával. 200 C- ra előmelegített sütőben süsd nagyjából fél óráig. Amíg sül, a tojások fehérjéből verj kemény habot, add hozzá a baracklekvárt, keverd még pár másodpercig, majd a tojásfehérje habbal vond be a máglyarakást. A sütőt most állítsd 150 C -ra, és süsd még további 15-20 percig, amíg a hab szép aranybarnára nem sül. Ennyi:)Ugye ti is szeretitek?


Nincsenek megjegyzések: