7/07/2014

Bögrés mákos sárgabarackos gyümölcskenyér egészségesen:)

Saját fejlesztésű recept: teljes kiőrlésű liszt, mák -abból is a szemes fajta, mert ettől lesz igazán jó a süti textúrája, na és persze sárgabarack. Hm? Hogy hangzik?Ugye hogy jól? Mutatom, hogy készítettem:


  • 2,5 dl teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2,5 dl sima liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • pici só (fontos -ne hagyjátok ki,mert sokkal jobb tőle!)
  • 2,5 dl nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2,5 dl tej
  • 1,25 dl olaj
  • 1,25 dl szemes mák
  • 4-5 szép nagy sárgabarack felkockázva


Hát nem cifrázom, így, ahogy van, sorban összekevered, beleöntöd egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, aztán 180 C-ra előmelegített sütőben szépen megsütöd:)(Nem mértem, de ennek is annyi kell, mint minden más gyümölcskenyérnek, mondjuk nagyjából 45-50 perc -végezz tűpróbát, mert minden sütő más, és a formák is lehetnek kisebbek vagy nagyobbak.)Remélem, kedvet kaptatok ehhez a finomsághoz:)


2 megjegyzés:

sz.marika írta...

Rég írtam már neked, nem azért, mert nem lett volna miért, de ez most különösen megfogott:-) Nagyon csábító.
Alkalomadtán tesztelni fogom, addig meg a gyűjteményembe teszem. Köszi!

Eva írta...

Marika!!!De jó "hallani"Téged!teszteld csak nyugodtan, szinte biztosra veszem, hogy ízleni fog nektek!Azért a teszteredményeket oszd meg velem:)