- 3 tojás
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl olaj
- 3 dl gríz/búzadara
- só
- 1 zacskó sütőpor
2. massza:
- 0,5 kg túró
- 3 ek tejföl
- 1 kk só + még egy pici
És még:
- szezámmag
- 12 db réteslap - 500 gr
A tojásokat keverd össze a joghurttal, olajjal, grízzel, sütőporral, és sóval - ízlés szerint. Aztán összekevered a túrót a tejföllel és a sóval (ezt is igazítsd az ízlésetekhez). ha ezzel megvagy, jöhet az összeállítás:
- 1-2. réteslap - rá 5 ek a grízes töltelékből -szépen szétkenve, hogy mindenhova jusson (csak a 2. on van töltelék)
- 3. réteslap - rá megint 5 ek grízes töltelék egyenletesen szétkenve a tésztalap egész felületén
- 4. tésztalap - erre a túrótöltelék 1/3-a megy (kb. a tésztalap 3/4-éig kend, hogy szépen fel tudd tekerni)
Fogod, szépen összetekered és beleteszed egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy készítesz még két tekercset. A maradék grízes kencével kend meg a tekercsek tetejüket, szórd meg szezámaggal, és süsd meg 180 C-ra melegített sütőben 30-35 perc alatt
P.S: Hát, azt hiszem, nagyon fogtok engem szeretni ezért a receptért. Hasonlót már láttatok nálam édes variációban (meggyes-grízes, mákos és szilvás), de most hoztam a sós változatot is.Aki szereti a túrós burekot, ezt is fogja:) Na és a pasik otthon el fognak olvadni ha ezt eléjük adjátok focimeccs előtt jól behűtött sör társaságában (hhehehe)
3 megjegyzés:
Köszönöm a receptet,már kétszer megsütöttem!Imádjuk! Üdv. Ildi
Ildi!Zene füleimnek:)
Köszönöm és nem csak ezt a receptet.Valóban nagyon finom lett ez is.Minden jót kívánok és várom az újabb recepteket is !
Megjegyzés küldése